椰奶姜黄咖喱鱼

椰奶姜黄咖喱鱼

5.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 人份

Składniki

  • 新鲜嫩菠菜
    60 克
  • 新鲜四季豆
    175 克
  • 花椰菜苗 切段
    1 把
  • 虾仁,中等大小 ,剥壳,去虾线
    12 只
  • 蒜头
    2 瓣
  • 新鲜姜黄 ,去皮
    5 克
  • 橄榄油
    2 茶匙
  • 新鲜咖喱叶
    12 片
  • 椰奶
    400 克
  • 蔬菜高汤 见要诀
    200 克
  • 白砂糖
    2 茶匙
  • 去皮白鱼肉排 ,去骨,切3-4小块
    600 克
  • 白米饭 ,上菜用
  • 新鲜香菜 取叶子,装饰用
    适量
  • 海盐 ,调味用,可省略,见要诀

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 203.9 mg
Białko 27.9 g
Kalorie 1286.8 kJ / 307.6 kcal
Tłuszcz 13.2 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Węglowodany 14.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...