Dampet laks med ingefærsglaze

Dampet laks med ingefærsglaze

5.0 5 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portioner

Składniki

  • vand
    1200 g
  • salt plus ekstra til at krydre med
    1 ½ tsk
  • ris, jasmin
    200 g
    200 g ris, basmati
  • fersk laksefilet, uden skind (ca. 100-150 g hver)
    4
  • ingefær, stødt
    2 tsk
  • sort peber, friskkværnet
    4 knivspids
  • sukkerærter
    200 g
  • ingefær skåret i 2 mm skiver
    10 g
  • honning
    80 g
  • soyasauce
    30 g
  • hvidløgspulver
    ½ tsk
  • chili, tørret i flager
    1 - 2 knivspids
  • forårsløg skåret i tynde skiver
    10 g
  • sesamfrø ristede
    1 tsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1536.3 mg
Białko 86.8 g
Kalorie 4618.3 kJ / 1103.8 kcal
Tłuszcz 54 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Węglowodany 62.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie