Kyllinge- og blomkålssuppe

Kyllinge- og blomkålssuppe

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portioner

Składniki

  • persille, frisk
    4 kviste
  • skalotteløg halveret
    2
  • fed hvidløg
    1
  • selleristilk skåret i mindre stykker
    30 g
  • ingefær skrællet og skåret i mindre stykker
    20 g
  • olivenolie
    40 g
  • blomkålsbuketter
    500 g
  • gulerødder skåret i skiver 0,5 cm
    150 g
  • vand
    600 g
  • grøntsagsbouillon
    1 spsk
    1 grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l)
  • gurkemeje, stødt
    2 tsk
  • kyllingebryst, uden skind og ben skåret i mindre stykker (3-4 cm)
    500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 portioner

Sód 550.7 mg
Białko 127.8 g
Kalorie 5317 kJ / 1270.8 kcal
Tłuszcz 55.4 g
Błonnik 20.4 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie