Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g ciuperci proaspete, în amestec (de ex. gălbiori, hribi, Pleurotus...), curățate (vezi recomandarea)
- 150 g ceapă, tăiată felii (1 cm)
- 1500 g apă
- 1 linguriță sare
-
150
g oțet alb, 10%
lub 150 g oțet de mere - 10 g sare
- 10 g zahăr
- 4 foi de dafin, uscate
- 12 boabe de piper negru
- 4 lingurițe boabe de muștar
- 8 boabe de ienibahar
- Wartości odżywcze
- na 1 borcan
- Kalorie
- 348.2 kJ / 83.2 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 1577.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Iaurt cu afine
13h
Ardei grași marinați
55 min
Gem de zmeură
40 min
Gem de prune
50 min
Gem de fructe de pădure
1 godz.
Supă cremoasă de roșii
Brak ocen
Fasole verde cu roșii și pătrunjel
55 min
Tapenade
10 min
Buturugă din înghețată cu ciocolată și mandarine (Franța)
8h 55 min
Gem de prune și mere
40 min
Gem de fructe tradițional
55 min
Ceapă tocată
5 min