Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g ciuperci proaspete, în amestec (de ex. gălbiori, hribi, Pleurotus...), curățate (vezi recomandarea)
- 150 g ceapă, tăiată felii (1 cm)
- 1500 g apă
- 1 linguriță sare
-
150
g oțet alb, 10%
lub 150 g oțet de mere - 10 g sare
- 10 g zahăr
- 4 foi de dafin, uscate
- 12 boabe de piper negru
- 4 lingurițe boabe de muștar
- 8 boabe de ienibahar
- Wartości odżywcze
- na 1 borcan
- Kalorie
- 348.2 kJ / 83.2 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 1577.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salată de sfeclă roșie
10 Min
Parfait de vanilie și mascarpone
2 Std. 40 Min
Macrou cu muștar
30 Min
Galantină de pui cu sos de iaurt și mărar
3h 25min
Borș rusesc
50 Min
Gem de prune și mere
40 Min
Fasole Pinto - rețeta de bază
Brak ocen
Nuci condimentate
Brak ocen
Pahare cu somon și andive
Brak ocen
Ardei grași marinați
55 Min
Salată de paste, cu păstrăv și legume
45min
Vinete sotate (200 g)
30 Min