Ciuperci murate

Ciuperci murate

3.5 4 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
4 borcane

Składniki

  • ciuperci proaspete în amestec (de ex. gălbiori, hribi, Pleurotus...), curățate (vezi recomandarea)
    500 g
  • ceapă tăiată felii (1 cm)
    150 g
  • apă
    1500 g
  • sare
    1 linguriță
  • oțet alb 10%
    150 g
    150 g oțet de mere
  • sare
    10 g
  • zahăr
    10 g
  • foi de dafin, uscate
    4
  • boabe de piper negru
    12
  • boabe de muștar
    4 lingurițe
  • boabe de ienibahar
    8

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 borcan

Sód 1577.4 mg
Białko 5.2 g
Kalorie 348.2 kJ / 83.2 kcal
Tłuszcz 1.6 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 14.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...