Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g ulei vegetal
lub 20 g ulei de măsline - 400 g vinete, tăiate felii (2 cm), apoi tăiate bucăți (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Rețetă completă
- Kalorie
- 1132 kJ / 270 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 16 mg
Alternatywne przepisy
Dovlecei sotați (200 g)
20 Min
Salată de sfeclă roșie
10 Min
Ciuperci proaspete sotate (300 g)
25min
Ratatouille (ghiveci)
40 Min
Ardei roșii sotați cu ceapă
25min
Năut gătit lent
14óra 40p
Strălucire cu ghimbir
Keine Bewertungen
Ciuperci murate
6h 30 min
Cod sous-vide, risotto cu sfeclă roșie și citronelă
Keine Bewertungen
Salată cu somon și merișoare
40 Min
Vinete sotate (200 g)
30 Min
Tagliatelle de morcovi și dovlecei, la aburi
35min