Udang Goreng Kam Heong

Udang Goreng Kam Heong

4.9 12 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 porsi

Składniki

  • minyak goreng
    40 g
  • udang besar tidak dikupas, kotoran hitam di punggung udang dibuang (lihat tips)
    250 g
  • siung bawang putih
    1
  • bawang merah
    30 g
  • jahe segar iris-iris
    15 g
  • cabai rawit
    1
  • udang kering direndam hingga lunak
    10 g
  • serai segar (opcjonalnie) bagian putih saja, dimemarkan
    1 batang
  • bubuk kari
    1 sdm
  • daun kari segar
    1 batang
  • kecap asin
    1 sdm
  • gula
    1 sdt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 395 mg
Białko 18 g
Kalorie 962 kJ / 230 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie