Tim Ikan ala Kanton

Tim Ikan ala Kanton

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porsi

Składniki

  • kecap asin
    70 g
  • air
    770 g
  • gula
    20 g
  • akar daun ketumbar segar
    4 tangkai
  • ikan bawal (kira-kira 600 g), dibersihkan, diberi sayatan
    1
  • daun bawang diikat menjadi simpul, tambahkan untuk penyajian
    2 tangkai
  • jahe segar
    3 cm
  • arak masak Cina (opcjonalnie)
    1 sdm
  • daun seledri untuk penyajian
    2 tangkai
  • minyak bawang goreng untuk penyajian
    2 sdm
  • cabai, segar buang bijinya, iris tipis, untuk penyajian
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 735 mg
Białko 30 g
Kalorie 1207 kJ / 289 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie