Pepes Salmon Thailand

Pepes Salmon Thailand

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porsi

Składniki

  • minyak kacang
    1 sdm
  • daun bawang potong kecil-kecil (2 cm)
    4
  • siung bawang putih
    1
  • cabai merah segar dipotong bagi dua
    2
  • jahe segar kupas, diiris tipis (2 mm)
    30 g
  • jeruk nipis parutan halus kulit keduanya dan sari jeruk nipis dari 1 buah, tambahkan untuk penyajian
    2
  • krim santan
    2 sdm
  • ketumbar segar
    30 g
  • air tambahkan air mendidih untuk melunakkan selada
    1000 g
  • fillet salmon segar, tanpa kulit (masing-masing sekitar 100 g)
    4
  • garam laut sesuai selera
  • lada hitam bubuk sesuai selera
  • selada butterhead
    4 daun

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 21 g
Kalorie 1020 kJ / 244 kcal
Tłuszcz 16.5 g
Węglowodany 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie