Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g campuran sayur, (contoh: wortel, kacang panjang, timun, kol, nanas, turnip), potong strip
- 40 g cabai merah segar, biji dibuang, iris tipis-tipis
- 40 g cabai hijau segar, biji dibuang, iris tipis-tipis
- 3 sdt garam, sesuai selera
- 5 - 8 cabai kering, biji dibuang, direndam hingga lunak
- 2 batang serai segar, bagian putih saja
- 4 kemiri
- 2 siung bawang putih
- 60 g bawang merah
- 10 g kunyit segar
- ½ sdt terasi (2 g) (opcjonalnie)
- 4 sdm minyak goreng
- 50 g gula
- 60 g cuka putih
- 100 g kacang tanah panggang tanpa garam, ditumbuk kasar, untuk hiasan
- 2 sdm biji wijen, dipanggang, untuk hiasan
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1652.7 kJ / 395 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Błonnik
- 10.3 g