Französischer Brunch

Französischer Brunch

3.7 3 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Portionen

Składniki

Brombeer-Sekt-Konfitüre
  • Brombeeren frisch oder TK, aufgetaut (siehe Tipp)
    500 g
  • Gelierzucker 2:1
    250 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Vanilleschote nur das Mark
    ½
  • neutrales Pflanzenfett (z. B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
    5 g
  • Sekt trocken
    100 g
Financiers
  • Butter und etwas mehr zum Einfetten
    150 g
  • Mandeln, blanchiert
    100 g
  • Mehl
    50 g
  • Puderzucker
    150 - 170 g
  • Vanilleschote nur das Mark
    ½
  • Eiweiß (ca. 5 Eier)
    150 g
Omelette und Mini-Croque-Monsieurs
  • Wasser
    600 g
  • Brokkoliröschen
    100 g
  • Gruyère Käse in Stücken
    120 g
  • Mehl
    40 g
  • Butter 30 g in Stücken und 20 g in kleinen Flöckchen
    50 g
  • Milch
    300 g
  • Muskat, gerieben
    ½ TL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Weißbrot
    20 Scheiben
  • gekochter Schinken geviertelt
    5 Scheiben
  • Petersilie abgezupft
    10 g
  • Koriander abgezupft
    10 g
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    10 g
  • Ziegenfrischkäse in Stücken
    125 g
  • Eier
    6
  • Feigen geachtelt
    2

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1552 mg
Białko 37 g
Kalorie 4353 kJ / 1040 kcal
Tłuszcz 48 g
Błonnik 9.7 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Węglowodany 115 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...