Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glaze (the day before)
- 4 gelatin sheets (approx. 2 g ea.)
- 6 oz water, plus extra to soak
- 8 oz confectioners sugar
- 4 ½ oz heavy whipping cream
- 2 ½ oz cocoa powder, unsweetened
Pistachio Cake (the next day)
- 4 ½ oz dark chocolate (70% cocoa), cut into pieces
- 4 oz unsalted butter, cut into pieces
- 4 ½ oz sugar
- 3 large eggs
- 2 ½ oz all-purpose flour
- 1 pinch salt
- 3 ½ oz unsalted pistachios, shelled, peeled
Pistachio Cream
- 1 tbsp agar-agar
- 3 ½ oz sugar
- 11 oz whole milk
- 3 ½ oz pistachio paste (see Tip)
- 4 egg yolks, from large eggs
- 7 oz heavy whipping cream, chilled
Assembly (serving day)
- 1 oz unsalted pistachios, shelled, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2519 kJ / 602 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 87 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blueberry Coffee Cake
1h
Rosé Cream Puff Pastry
3h 30min
Matcha Nice Cream
35min
Antonio Bachour: Chocolate Caramel Pudding Tarts
6h 10min
Gluten Free Chocolate Orange Cookies (Metric)
2h
Kids Rainbow Veggie Pizza
1h 40min
Avocado Orange Butter
10min
Sour Cherry and Coconut Cookies
35min
Fish Sticks
2h 30min
Stracciatella Ice Cream
13 Std. 30 Min
Baci di dama (Hazelnut Kiss Cookies)
30 min
Strawberries and Cream Popsicles
8u. 15min