Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 8 ½ oz water
-
2 ¼
tsp active dry yeast
lub 1 packet/envelope active dry yeast - 11 oz sourdough starter (apple wheat starter), (see Tip)
-
17
oz semolina, durum wheat, plus extra to dust (approx. 1-2 oz)
lub 17 oz bread flour, plus extra to dust (approx. 1-2 oz) - 2 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 Total recipe
- Kalorie
- 9858 kJ / 2356 kcal
- Białko
- 63 g
- Węglowodany
- 386 g
- Tłuszcz
- 63 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 4841 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dehydrating and Reactivating Sourdough Starter
120hod. 5min
Sourdough Ciabatta
9h 25min
Sourdough Starter Discard Focaccia
2h 55min
Rustic Sourdough Bread
28óra 10p
Sourdough Starter Discard Waffles
25 Min
Sourdough Pretzel Bread
7h 20 min
Sourdough Baguettes
15hod.
White Bread
6 Std.
Simple Mixing Bread
3h 20min
Apple Wheat Starter
72h 20min
Focaccia with Sea Salt Flakes (TM5/6 Metric)
1 Std. 40 Min
Almond Biscotti
1 Std. 50 Min