Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 8 ½ oz water
-
2 ¼
tsp active dry yeast
lub 1 packet/envelope active dry yeast - 11 oz sourdough starter (apple wheat starter), (see Tip)
-
17
oz semolina, durum wheat, plus extra to dust (approx. 1-2 oz)
lub 17 oz bread flour, plus extra to dust (approx. 1-2 oz) - 2 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 Total recipe
- Kalorie
- 9858 kJ / 2356 kcal
- Białko
- 63 g
- Węglowodany
- 386 g
- Tłuszcz
- 63 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 4841 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sourdough Baguettes
15h
Sourdough Bread with Olives
5 godz. 20 min
Dehydrating and Reactivating Sourdough Starter
120sa 5 dk
Rustic Sourdough Bread
28h 10min
White Bread
6 godz.
Sourdough Pretzel Bread
7 Std. 20 Min
Apple Wheat Starter
72h 20 min
Sourdough Bread with Olives
5 godz. 20 min
Sourdough Starter Discard Focaccia
2h 55min
Sourdough Starter Discard Biscuits
50 Min
Sourdough Ciabatta
9 Std. 25 Min
Simple Mixing Bread
3h 20 min