Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 1 oz olive oil, plus extra to grease
- 15 oz bread flour
- 2 ½ oz whole wheat flour
- 9 oz warm water (100°F-110°F)
- ½ oz sugar
-
2 ¼
tsp rapid rise yeast
lub 1 packet/envelope rapid rise yeast - 2 tsp salt
Filling
- 2 oz sugar
- 1 lemon, thin peel only, no pith
- 8 oz mascarpone
- 1 tbsp freshly squeezed lemon juice
- 1 oz salted butter, room temperature, divided
- 2 tbsp turbinado sugar, divided
- 12 oz fresh blueberries, divided
- Wartości odżywcze
- na 1 pieces
- Kalorie
- 7544 kJ / 1803 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 260 g
- Tłuszcz
- 70 g
- Błonnik
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rugalach
1sa 55 dk
Apple Cake
1h
Sweet Raisin Pancake (Kaiserschmarrn)
35 min
Banana Cream Pie with Wafer Crust
1h 35 min.
Black Forest Crepes
1h 15min
Blueberry Coffee Cake
1h
Raspberry Liqueur
172 Std. 10 Min
Lime Yogurt Berry Mousse
24 godz. 30 min
Pretzel Bread
2h
Coconut Almond Candies
55 min
Strawberry Shortcake
1h
Cinnamon Rolls
3h