![Blueberry and Lemon Mascarpone Dessert Pizza Blueberry and Lemon Mascarpone Dessert Pizza](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/93C66B0E-45CE-4DE7-A5BE-A95490702933/Derivates/d964b631-8829-46ad-80f6-2ebce3e847e0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 1 oz olive oil, plus extra to grease
- 15 oz bread flour
- 2 ½ oz whole wheat flour
- 9 oz warm water (100°F-110°F)
- ½ oz sugar
-
2 ¼
tsp rapid rise yeast
lub 1 packet/envelope rapid rise yeast - 2 tsp salt
Filling
- 2 oz sugar
- 1 lemon, thin peel only, no pith
- 8 oz mascarpone
- 1 tbsp freshly squeezed lemon juice
- 1 oz salted butter, room temperature, divided
- 2 tbsp turbinado sugar, divided
- 12 oz fresh blueberries, divided
- Wartości odżywcze
- na 1 pieces
- Kalorie
- 7544 kJ / 1803 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 260 g
- Tłuszcz
- 70 g
- Błonnik
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Migas with Padrón Peppers
Brak ocen
Brownies
50 Min
Berry Clafoutis (Anna)
1h 35min
Floating Islands
40 Min
Brioche
8 Std.
Bavarian Pretzels
55 dk
Baklava with Walnuts
3h
Cream Puff Pastry (Choux Pastry)
2 godz.
Baguettes
3h 45min
Blueberry Cobbler
1 Std.
Chocolate Covered Pound Cake
1 godz. 30 min
Cinnamon Rolls
3h