Hainan kylling med ris, grøntsagssuppe og dampede æg

Hainan kylling med ris, grøntsagssuppe og dampede æg

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portioner

Składniki

  • kyllingelår, uden skind og ben (ca. 2 ben), udbenet
    500 g
  • soyasauce, light
    10 g
  • hvid peber, stødt
    ¼ tsk
  • æg
    3
  • vand
    1560 g
  • salt
    1 ½ tsk
  • ingefær
    50 g
  • hvidløg
    10 g
  • vegetabilsk olie
    30 g
  • ris skyllet
    300 g
  • hønsebouillon, terning (til 0,5 l)
    1
  • pandanblade (se tip)
    2
  • løg
    50 g
  • kartofler skåret i tern
    70 g
  • tomater skåret i både
    70 g
  • gulerødder skåret i tern
    120 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1488 mg
Białko 31 g
Kalorie 2663 kJ / 637 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie