Bygsuppe

Bygsuppe

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portioner

Składniki

  • løg skåret i halve
    80 g
  • gulerødder skåret i mindre stykker (3 cm)
    60 g
  • porrer skåret i mindre stykker (3 cm)
    100 g
  • knoldselleri skåret i mindre stykker (3 cm)
    100 g
  • lufttørret kød, Bündnerfleisch skåret i strimler (2 cm)
    100 g
  • smør, usaltet
    30 g
  • perlebyg
    80 g
  • vand
    900 g
  • grøntsagsbouillon, terninger (hver til 0,5 l)
    2
  • fløde, 35 %
    100 g
  • salt juster efter smag
    1 knivspids
  • peber, stødt juster efter smag
    1 knivspids
  • bredbladet persille, frisk (ca. 10 g), kun blade, finhakket
    ½ bundt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9 g
Kalorie 1137 kJ / 273 kcal
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie