Bulgur- og linsesuppe

Bulgur- og linsesuppe

4.3 4 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portioner

Składniki

  • løg skåret i halve
    100 g
  • fed hvidløg juster efter smag
    2 - 3
  • tomatpure
    40 g
  • smør, usaltet skåret i mindre stykker
    30 g
  • ris
    30 g
  • bulgur
    20 g
  • salt juster efter smag
    1 ½ - 1 ¾ tsk
  • chili, tørret i flager juster efter smag
    ¼ tsk
  • vand stuetemperatur
    1475 g
  • mynte, tørret
    2 spsk
  • røde linser, tørret
    200 g
  • sort peber, stødt juster efter smag
    ¼ tsk
  • citron skåret i kvarte
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 15 g
Kalorie 1660 kJ / 396.5 kcal
Tłuszcz 7.3 g
Błonnik 10.6 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie