Kartoffel- og svampesuppe

Kartoffel- og svampesuppe

4.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portioner

Składniki

  • selleri skåret i mindre stykker
    50 g
  • gulerødder skåret i mindre stykker
    50 g
  • løg skåret i halve
    50 g
  • fed hvidløg
    2
  • smør, usaltet
    40 g
  • vand
    1200 g
  • kartofler skåret i tern
    400 g
  • Karl Johan-svamp, tørrede
    20 g
  • merian, frisk eller tørret
    1 tsk
  • grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l)
    1
  • salt
    1 tsk
  • sort peber, stødt
    ¼ tsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4 g
Kalorie 737 kJ / 176 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie