抹茶蛋黃月餅

抹茶蛋黃月餅

3.0 2 rating
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
20 顆

Składniki

麵皮
  • 花生油 或任何植物油
    70 克
  • 低筋麵粉 過篩
    250 克
  • 奶粉
    35 克
  • 抹茶粉
    5 克
  • 蜂蜜
    150 克
內餡
  • 鹹蛋黃 (生)
    20 顆
  • 米酒
    少許
  • 白豆沙
    355 克
  • 無鹽奶油 切小塊
    30 克
  • 抹茶粉
    15 克
  • 高筋麵粉 灑粉用
    少許
  • 蛋黃
    1 顆
  • ½ 大匙

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 顆

Sód 45.5 mg
Białko 4.9 g
Kalorie 863.3 kJ / 101.4 kcal
Tłuszcz 9.8 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Węglowodany 28.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...