香料烤雞
TM6 TM5

香料烤雞

4.6 (10 ocen)

Składniki

  • 5 大匙 橄欖油
  • 120 克 新鮮柳橙汁
  • 20 克 蒜頭
  • 1 ½ 大匙 鹽
  • 2 茶匙 紅椒粉
  • 1 茶匙 黑胡椒粉
  • 1 茶匙 乾燥茴香籽
  • 25 克 烏斯特調味醬
  • 1 茶匙 乾燥奧勒岡
  • 1 大匙 糖
  • 1 隻 全雞
  • 250 克 蘋果 (任何種類) ,不去皮,切塊(約4公分)
  • 150 克 洋蔥 ,切塊(約4公分)
  • 80 克 西洋芹 ,切段(約4公分)
  • 100 克 紅蘿蔔 ,切塊(約4公分)
  • 15 粒 小番茄 ,對切

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1959.5 kJ / 468.8 kcal
Białko
30.1 g
Węglowodany
14.2 g
Tłuszcz
32.6 g
Błonnik
2.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy