Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g keju Edam, potong kecil-kecil
lub 200 g keju Gruyère, potong kecil-kecil - 200 g tepung terigu
- 120 g mentega tawar, dingin, potong kecil-kecil
- 1 telur
- ½ - 1 sdt garam
- biji jinten putih, untuk taburan (opcjonalnie)
- biji wijen, untuk taburan (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 337 kJ / 80 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.2 g