Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g keju Gruyère, potong kecil-kecil
lub 200 g keju Cheddar, potong kecil-kecil - 500 g air
- 1 kembang kol (berkisar 1000 g), potong cabang kuntum
- 50 g tepung terigu
- 40 g mentega
- 500 g susu
- ½ sdt garam, tambahkan sesuai selera
- 2 jumput lada putih bubuk, tambahkan sesuai selera
- 1 - 2 jumput pala bubuk (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1273 kJ / 305 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 5.1 g