Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g kentang, potong kecil-kecil
- 150 g bawang bombai, potong bagi dua
- 1 sdm jus lemon
- 1 sdt garam
- ¼ sdt bubuk lada hitam
- 20 g maizena
- 20 g havermut (oat flake)
- 1 telur
- minyak goreng
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1818 kJ / 434 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4.1 g