Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brokoli dan kentang
- 600 g brokoli, potong cabang kuntum
- 700 g air
- ½ sdt garam
- 500 g kentang, potong kecil-kecil (3-4 cm)
Saus keju
- 100 g blue cheese (keju biru), potong kecil-kecil
- 20 g tepung terigu
- 50 g mentega
- 80 g krim
- ¼ sdt lada putih bubuk
- 1 jumput pala bubuk
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1753 kJ / 418 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6.4 g