Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g bawang bombai, potong bagi dua
- 2 siung bawang putih
- 30 g minyak zaitun
- 150 g tomat, segar atau kalengan
-
1
dadu kaldu sayur (untuk 0.5 l)
lub 1 sdt penuh pasta kaldu sayur, homemade - ½ sdt garam
- 1 jumput lada hitam bubuk
- 50 - 100 g white wine
- 350 g zukini, potong dadu
- 200 g wortel, iris-iris
- 200 g jamur, iris-iris
- 400 g tahu padat (firm tofu), potong dadu
- 1 ½ sdt basil kering
- 1 sdt oregano kering
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 756 kJ / 181 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.9 g