Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ sdt biji ketumbar
- ½ sdt biji jinten putih
- ½ sdt biji kapulaga
- ½ sdt biji mustard
- 100 g bawang bombai, potong bagi dua
- 2 siung bawang putih
- 15 g jahe segar, iris tipis-tipis
- 1 cabai merah segar, biji dibuang, potong kecil-kecil
- 20 g minyak zaitun
- 1 sdt bubuk kunyit
- 400 g santan
- 100 g air
-
1
dadu kaldu sayur (untuk 0.5 l)
lub 1 sdt penuh pasta kaldu sayur, homemade - 2 sdt garam
- 600 g kentang (waxy potato), dikupas, potong kecil-kecil (2-3 cm)
- 150 g wortel, iris-iris (1 cm)
- 150 g kembang kol, potong cabang kuntum
- 150 g zukini, iris-iris (1 cm)
- 100 g kacang polong, beku
- 2 tangkai ketumbar segar, daun saja, untuk hiasan
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1642 kJ / 395 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 6.8 g