Rood pizzadeeg met burrata en gebakken aubergines en courgettes

Rood pizzadeeg met burrata en gebakken aubergines en courgettes

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
6 stuks

Składniki

Topping
  • extra vergine olijfolie
    50 g
  • teentjes knoflook
    2
  • aubergines in plakjes gesneden (2 cm), vervolgens in stukken gesneden (3 cm)
    170 g
  • zout
    2 tl
  • courgettes in plakjes gesneden (2 cm), vervolgens in vieren gesneden (2 cm)
    170 g
  • water
    1000 g
  • azijn
    60 g
Rood pizzadeeg
  • water
    440 g
  • tomatenpuree (geconcentreerd)
    30 g
  • verse gist
    5 g
  • suiker
    1 tl
  • extra vergine olijfolie
  • broodbloem
    350 g
  • paprikapoeder
    1 el
  • zout
    1 tl
  • citroensap
    20 g
  • gehakte tomaten, uit blik
    250 g
    250 g tomaten passata
  • gedroogde oregano
    1 tl
  • burrata in vieren gesneden
    300 g
  • verse basilicumbladeren
    5

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stuk

Sód 595.2 mg
Białko 19.7 g
Kalorie 1949.8 kJ / 466 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...