Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de parmesan, en morceaux (2 cm)
- 500 g de tomates en grappes, coupées en quatre
- 500 g d'eau
- 50 g de concentré de tomates, double concentré
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 40 g d'huile d'olive
- 100 g de vin rouge
- 300 g de riz risotto, tout type (cuisson 20 minutes)
- 1 c. à café de sel
- 4 boules de fromage burrata, petites (env. 200 g)
- ½ bouquet de basilic frais (env. 10 g), effeuillé
- 2 c. à café d'huile d'olive
- 4 pincées de fleur de sel
- 4 pincées de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 10164 kJ / 2427 kcal
- Białko
- 72.9 g
- Węglowodany
- 268 g
- Tłuszcz
- 115 g
Alternatywne przepisy
Risotto alla milanese
30 min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons
50min
Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes
40 Min
Risotto aux poivrons
35min
Risotto alle cinque P
30 min
Gratin de gnocchis au poireau
50min
One pot penne-poireaux
30 min
Risotto au citron et épinards
30 min
One pot à la grecque
30 min
Risotto à la courge
35min
Polenta et sa sauce crémeuse aux champignons
50min
Polenta et ragoût de champignons
45 min