Volkorenbrood, beleg en kippengehaktballetjes

Volkorenbrood, beleg en kippengehaktballetjes

3.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porties

Składniki

Volkorenbrood
  • water
    380 g
  • suiker
    1 snuifje
  • verse gist verkruimeld
    20 g
  • volkoren tarwebloem
    500 g
  • zonnebloempitten
    100 g
  • zout
    1 ½ tl
  • olie om in te vetten
Hartig broodbeleg
  • roomkaas
    150 g
  • kwark
    150 g
  • ei (opcjonalnie) hard gekookt, geschild, in vieren gesneden
    1
  • zout
    ½ tl
Kipgehaktballetjes
  • Parmezaanse kaas in stukken
    50 g
  • kippengehakt
    400 g
  • paneermeel
    40 g
  • ei
    1
  • gedroogde oregano
    1 tl
  • tomatenpuree
    10 g
  • sojasaus
    15 g
  • olie om te frituren
  • roomkaas
    50 g
  • rode paprika gesneden in de vorm van een snavel
    1
  • gele paprika gesneden in de vorm van een wenkbrauw
    1
  • verse bieslook
    1 bos
  • ontpitte zwarte olijven gehalveerd
    10

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 384 mg
Białko 14.6 g
Kalorie 1031 kJ / 246.4 kcal
Tłuszcz 13.4 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Węglowodany 18.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...