Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kulit pangsit
- 1 sdm minyak, tambahkan untuk mengoles
- 150 g air, tambahkan sesuai kebutuhan
- 300 g tepung terigu, tambahkan untuk taburan
- ¼ sdt garam
Isian dan pangsit
- 400 g daun kol putih, potong kecil-kecil
- 1 ½ sdt garam
- 350 g daging babi cincang
- 530 g air
- 20 g kecap asin
-
10
g arak masak
lub 10 g sake - ½ sdt gula
- ½ sdt bubuk lada
- 1 sdm minyak wijen encer (light sesame oil) (15 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 318 kJ / 76 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.5 g