Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 150 g sugar
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 200 g unsalted butter, at room temperature, plus extra for greasing
- 1 medium egg
- 1 egg yolk, from medium egg
- 1 pinch fine sea salt
- 400 g plain flour
- 1 Tbsp baking powder
Filling
- 700 g quince paste, cut in pieces (see tip)
- 70 g sweet wine (e.g. Port, Marsala, brandy)
Assembly
- 1 egg white, for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3448 kJ / 824 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 134 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Pogača (bread)
3h
Coconut cake
1 Std. 20 Min
Mini Eccles Cakes with Potted Stilton
3 Std. 40 Min
Chocolate Pudding
6h 30min
Rum Babas
3 godz. 45 min
Choux Pastry
2h
Apple cake
1h
Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake
2h 45min
Crème Pâtissière
15min
Cheesecake
1h 30min
Cherry Crumble Cake
1 godz. 45 min
Tomato Focaccia
3h