Gebratene Teigtaschen mit Schweinefleisch

Gebratene Teigtaschen mit Schweinefleisch

3.9 94 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 Stück

Składniki

Fleischfüllung
  • Schweinehackfleisch
    400 g
  • Salz
    1 TL
  • Zucker
    15 g
  • weißer Pfeffer
    ½ TL
  • Sesamöl
    1 TL
  • Sojasauce
    15 g
  • Wasser
    50 g
Teig und Fertigstellung
  • Wasser
    350 g
  • Zucker
    15 g
  • Trockenhefe
    1 TL
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Salz
    ½ TL
  • Öl
    2 EL
  • schwarzer Sesam
    1 TL
  • Frühlingszwiebel in feinen Ringen
    15 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 153 kcal / 640 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 124 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...