Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fleischfüllung
- 400 g Schweinehackfleisch
- 1 TL Salz
- 15 g Zucker
- ½ TL weißer Pfeffer
- 1 TL Sesamöl
- 15 g Sojasauce
- 50 g Wasser
Teig und Fertigstellung
- 350 g Wasser
- 15 g Zucker
- 1 TL Trockenhefe
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Salz
- 2 EL Öl
- 1 TL schwarzer Sesam
- 15 g Frühlingszwiebel, in feinen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 640 kJ / 153 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 124 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sushireis
1h 30 min
Buns gefüllt mit Schweinefleisch (Nikuman)
2h
Xiao Long Bao (chinesische Teigtaschen)
12 Std.
Japanische Ramen Nudelsuppe
1h 40 min
Gebratene Teigtaschen mit Rindfleischfüllung (牛肉馅饼)
1h
Teigtaschen alla Romana
1h 15 min
Schweinefleisch-Pilaw
50 min
Teigtäschchen mit Zucchini und Geflügelhackfleisch (饺子)
1 Std. 10 Min
Khachapuri - georgische Käse-Ei-Brote
2h
Baozi (gedämpfte Teigtaschen) (包子)
1h 40 min
Tschebureki
1h 20min
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1 godz. 45 min