![Pierogi mit Rindfleischfüllung Pierogi mit Rindfleischfüllung](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/78364EF9-E767-420B-B743-6A842C847890/Derivates/13a85c83-72a7-449a-be50-623190fe3ce3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rindfleischfüllung
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Öl
- 320 - 350 g Rindfleisch, ohne Knochen, gekocht, in Stücken (siehe Tipp)
- 40 - 50 g Möhren, gekocht, in Stücken (siehe Tipp)
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ¼ - ½ TL Majoran, getrocknet
Pierogi und Fertigstellung
- 250 g Wasser und mehr zum Kochen
- 1 Ei
- 20 g Öl
- 560 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz und mehr zum Kochen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2006 kJ / 479 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pilz-Kartoffel-Suppe
25 Min
Piroggen mit Fleischfüllung (Pierogi z mięsem)
1 Std. 45 Min
Piroggen mit Kartoffel-Quark-Füllung (Pierogi ruskie)
4 Std. 30 Min
Schinken-Ziegenkäse-Kroketten
9 Std. 20 Min
Pilzsuppe und gedämpfte Putenbrust mit Gemüse
45 Min
Hähnchen-Eintopf im Brot
2h
Schoko-Erdnuss-Happen
11h
Hähnchen-Reis, Gemüsesuppe und gedämpftes Ei
1 Std. 25 Min
Kalbseintopf im Brot
6 Std. 30 Min
Hähnchenleber-Pistazien-Pastete
15 Min
Langos
1 godz. 55 min
Knoblauch-Kartoffel-Puffer
45 Min