Victoria sponge cake

Victoria sponge cake

4.1 96 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 portions

Składniki

Sponge
  • unsalted butter cut into pieces, plus extra to grease
    170 g
  • caster sugar
    170 g
  • eggs
    3
  • self-raising flour
    170 g
  • baking powder
    1 tsp
  • bicarbonate of soda
    1 tsp
  • natural vanilla extract (optional)
    1 tsp
Filling
  • jam (strawberry or raspberry - see Tip)
    100 g
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    200 g
  • fresh raspberries
    125 g
  • icing sugar to dust
    1 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 374.2 kcal / 1565.5 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 22.7 g
Węglowodany 39.2 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 13.8 g
Sód 396.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...