
Urządzenia i Akcesoria
Victoria sponge cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 portions
Składniki
Sponge
-
unsalted butter cut into pieces, plus extra to grease170 g
-
caster sugar170 g
-
eggs3
-
self-raising flour170 g
-
baking powder1 tsp
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
natural vanilla extract (optional)1 tsp
Filling
-
jam (strawberry or raspberry - see Tip)100 g
-
pouring (whipping) cream (see Tips)200 g
-
fresh raspberries125 g
-
icing sugar to dust1 tbsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
374.2 kcal /
1565.5 kJ
Białko
4.1 g
Tłuszcz
22.7 g
Węglowodany
39.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
13.8 g
Sód
396.3 mg