Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 170 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
- 170 g caster sugar
- 3 eggs
- 170 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp natural vanilla extract (optional)
Filling
- 100 g jam (strawberry or raspberry - see Tip)
- 200 g pouring (whipping) cream
- 125 g fresh raspberries
- 1 tbsp icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1565.5 kJ / 374.2 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 396.3 mg
Alternatywne przepisy
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Christmas mince pies
1sa 40 dk
Rhubarb crumble
45min
Decadent dark chocolate brownies
1h 30min
Shortbread
1h
Classic Flapjack
55 Min
Coffee and Walnut Cake
1h 10min
Scones
30 min
Roast beef with Yorkshires and gravy
3h 15min
Victoria Sponge
1h 10min
Raspberry and Apple Crumble
1h 5min
Chocolate butter cream
10min