Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 medium eggs
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 - 4 garlic cloves, to taste
- 4 spring onions, cut in pieces (3 cm)
- 30 g sesame oil
- 1 red pepper (approx. 100 g), quartered
- 2 carrots (approx. 100 g), sliced (1 cm)
- 1000 g water
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade - 300 g basmati rice, rinsed
- 100 g cooked ham, cubed (1 cm)
- 150 g cooked, peeled prawns
- 100 g cooked chicken meat, cubed (1 cm)
- 100 g frozen peas, cooked
- 100 g tinned sweetcorn, drained
- 2 Tbsp oyster sauce
- 2 - 3 Tbsp dark soy sauce, to taste
- 1 Tbsp sweet chilli sauce (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1669 kJ / 396 kcal
- Białko
- 234 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Gnocchi Carbonara with Peas
20 min
Chicken Noodle Soup
25 Min
Egg Fried Rice
35 Min
Curry Noodles with Pork
45 Min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30 Min
Scrambled Eggs
10 min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 Min
One Pot Chicken Pasta with Sweet BBQ Sauce
40 min
Soy-glazed Chicken with Pak Choi
13 Std.
One Pot Chicken Pasta with Sweet BBQ-sauce
40 min
Sweet and Sour Chicken with Rice
40 min
Sticky Chilli Beef
55 min