Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 medium eggs
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 - 4 garlic cloves, to taste
- 4 spring onions, cut in pieces (3 cm)
- 30 g sesame oil
- 1 red pepper (approx. 100 g), quartered
- 2 carrots (approx. 100 g), sliced (1 cm)
- 1000 g water
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade - 300 g basmati rice, rinsed
- 100 g cooked ham, cubed (1 cm)
- 150 g cooked, peeled prawns
- 100 g cooked chicken meat, cubed (1 cm)
- 100 g frozen peas, cooked
- 100 g tinned sweetcorn, drained
- 2 Tbsp oyster sauce
- 2 - 3 Tbsp dark soy sauce, to taste
- 1 Tbsp sweet chilli sauce (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1669 kJ / 396 kcal
- Białko
- 234 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Gnocchi Carbonara with Peas
20 Min
Beef-Ragout with Macaroni
30min
Egg Fried Rice
35min
Beef Burger with Melting Cheese Centre
45min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30min
Beef Teriyaki with Rice
1 Std. 50 Min
Spaghetti Carbonara
40min
Chicken Noodle Soup
25 Min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30min
One Pot Chicken Pasta with Sweet BBQ Sauce
40min
Stir-fry beef bowl
35min
Mac 'n' Cheese
1 Std. 20 Min