Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
克 丝瓜, 去皮,切块
lub 250 克 西葫芦, 去皮,切块 - 300 克 蛤蜊, 泡水吐沙
- 10 克 葱, 切段
- 10 克 姜, 切丝
- 50 克 高汤
- 1 汤匙 料酒
- ½ 茶匙 盐
- 500 克 水, 蒸煮用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 195 kJ / 46 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.5 g