皮蛋瘦肉粥

4.7 135 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 人份

Składniki

  • 高汤
    1500 克
    1500 克 水
  • 洗净
    150 克
  • 肉糜
    150 克
  • 皮蛋 切丁
    3 个
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 切成葱花
    2 - 3 支
  • 芹菜 取梗切末
    2 - 3 支
  • 油条 切块
    ½ 条

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 19 g
Kalorie 1251 kJ / 299 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 0.3 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...