Wersje kompatybilne
Aprikosen-Konfitüre auf Vorrat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3000 g Aprikosen, halbiert und entsteint
- 1500 g Gelierzucker 2:1
- 3 Päckchen Zitronensäure (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Einmachglas
- Kalorie
- 2603 kJ / 621 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 145 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 5 mg
Alternatywne przepisy
Erdbeerkonfitüre
30 min
Maronicreme mit Birnenkompott und Guetzli für Party
1 godz.
Milchreis mit Zwetschgenkompott
55min
Aprikosen Konfitüre
45 min
Johannisbeergelee
50 Min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4 godz. 50 min
Konfitüre mit Gelierzucker
30 min
Erdbeerkonfitüre
1h 5min
Zwetschgen-Konfitüre auf Vorrat
55min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4h 40min
Heidelbeer-Schaum
10 min
Ruck-Zuck Mocca-Mousse
5min