Urządzenia i Akcesoria
Urner Pastete
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
16 Stücke
Składniki
Füllung
-
Sultaninen400 g
-
Wasser30 g
-
Zucker20 g
-
Kirsch1 EL
-
Zimt, gemahlen¼ TL
Teig
-
Mehl500 g
-
Backpulver1 Päckchen
-
Zucker200 g
-
Salz1 TL
-
Butter kalt, in Stücken180 g
-
saurer Most80 g
-
Sauerrahm80 g
Fertigstellung
-
Ei verquirlt, zum Bestreichen1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
1435 kJ /
343 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Berner Zopf
1 godz. 45 min
Zuger Kirschtorte
4 godz.
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4 godz. 40 min
Linzer Torte
1 godz.
Schenkeli
1 godz. 35 min
Schlorzifladen (Dörrbirnen-Tarte)
1 godz. 35 min
Birewegge
28 godz.
Vermicelles
3 godz. 15 min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
Herbstlicher Tirolercake
1 godz. 30 min
Luzerner Lebkuchen
55 min
Aargauer Rüeblitorte
2 godz.