Terte med tunfisk, egg og kapers

Terte med tunfisk, egg og kapers

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 stykker

Składniki

Egg
  • egg, medium kalde
    2
  • vann for å fylle opp til 1 l
Terte
  • hvetemel
  • smør, usaltet
  • egg, medium
    1
  • salt
    1 ts
  • vann
    2 ss
Topping
  • tunfisk, på boks, i saltvann drenert
    350 g
  • hvitvinseddik
    2 ss
  • sitronsaft, ferskpresset
    30 g
  • eggeplomme
    1
  • olivenolje
    10 g
  • salt
    1 ½ ts
  • malt svart pepper
    1 ts
  • ansjosfilet, i olje drenert
    3 stykker
  • honning
    10 g
  • cherrytomater
    100 g
  • kapers, syltet drenert
    20 g
  • rødløk delt i ringer (1 mm)
    50 g
  • ruccola, blader
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stykke

Sód 337.6 mg
Białko 15 g
Kalorie 1332 kJ / 318.4 kcal
Tłuszcz 16.9 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 26.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie