Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 120 g Milch
- 20 g frische Hefe
- 50 g Zucker
- 60 g Butter, in Stücken
- 1 Eigelb
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 100 g Mandeln
- 240 g Aprikosen aus der Dose, abgetropft, Saft aufgefangen
- 20 g Speisestärke
- 1 Eiweiß
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 130 g Aprikosenkonfitüre
- 500 g Wasser und etwas mehr für den Zuckerguss
- 40 - 60 g Zartbitter-Schokolade, in kleinen Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 765 kJ / 183 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bratapfel-Käsekuchen
10h 20min
Oster-Zupfkuchen
2h
Erdbeer-Streusel-Taler
2h 20min
Erdbeer-Scones
40min
Kirsch-Schnittchen
3h
Erdnuss-Salz-Schoko-Aufstrich
12 Std. 30 Min
Osterhäschen mit Aprikosen-Bommel
1 Std.
Marzipan-Pflaumenmus-Rauten
1 Std. 30 Min
Rosinenschnecken
2h 20min
Cheesecakes am Stiel
8u.
Karamell-Birnen-Nuss-Törtchen
2h
Apfel-Schnecken
4h