Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 克 乾燥紅珊瑚藻 ,洗淨,預先浸泡4-6小時(之間需換水二次)
- 30 克 新鮮蓮子 ,預先冷凍一夜
- 10 顆 紅棗
- 1000 克 水
- 10 克 桂圓乾
- 5 克 枸杞 ,洗淨,瀝乾
- 40 克 冰糖
- Wartości odżywcze
- na 5 人份
- Kalorie
- 1656.3 kJ / 396.2 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 95.1 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 96.9 mg