Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 300 g de harina
- 130 g de mantequilla, en trozos
- 70 g de agua
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 1 cda de azúcar
Relleno
- 1 ramita de perejil fresco, sólo las hojas
- 200 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 200 g de jitomate, en trozos
- 40 g de aceite de oliva
- 300 g de atún enlatado en agua escurrido
- 70 g de aceitunas verdes deshuesadas escurridas
- 4 chiles güeros, picados
- 10 g de alcaparras escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2133 kJ / 514 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pastel azteca
1h 20min
Pescado a la veracruzana
30 min
Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano
50 min
Botana de ricotta y espinaca
1h
Crema de jitomate
30 min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Scones con mantequilla de frambuesa
25 Min
Pastel azteca
1h
Pastel de carne
40min
Yakimeshi vegetariano
35min
Pay de atún con verduras almendrado
1 godz. 30 min
Panqué de plátano
1 godz. 50 min