肥肠鸡

肥肠鸡

4.9 17 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 人份

Składniki

  • 蒜头
    6 - 8 瓣
  • 切片
    20 克
  • 菜籽油
    80 - 100 克
  • 干辣椒 切段
    6 根
  • 京葱 切段
    50 克
  • 花椒 (约5克)
    2 茶匙
  • 山奈
    2 片
  • 草果
    1 颗
  • 辣豆瓣酱 选郫县豆瓣酱
    50 克
  • 剁椒 选择红剁椒
    90 克
  • 泡椒 选择绿泡椒
    5 根
  • 猪大肠 干净的冷冻大肠,提前解冻后切段
    400 克
  • 选择童子鸡,切4×4厘米块
    450 克
  • 料酒
    70 克
  • 蚝油
    30 克
  • 老抽
    15 克
  • 10 克
  • 生抽
    20 克
  • 450 克

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 1145 mg
Białko 19 g
Kalorie 1751.5 kJ / 419 kcal
Tłuszcz 32.5 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...