Urządzenia i Akcesoria
肥肠鸡
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 人份
Składniki
-
蒜头6 - 8 瓣
-
姜 切片20 克
-
菜籽油80 - 100 克
-
干辣椒 切段6 根
-
京葱 切段50 克
-
花椒 (约5克)2 茶匙
-
山奈2 片
-
草果1 颗
-
辣豆瓣酱 选郫县豆瓣酱50 克
-
剁椒 选择红剁椒90 克
-
泡椒 选择绿泡椒5 根
-
猪大肠 干净的冷冻大肠,提前解冻后切段400 克
-
鸡 选择童子鸡,切4×4厘米块450 克
-
料酒70 克
-
蚝油30 克
-
老抽15 克
-
糖10 克
-
生抽20 克
-
水450 克
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
1145 mg
Białko
19 g
Kalorie
1751.5 kJ /
419 kcal
Tłuszcz
32.5 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
地道中国菜:春天的鲜美
10 Przepisów
Chiny
Chiny