Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
酱汁
- 50 克 蒜头
- 30 克 油
- 30 克 蚝油
- 50 克 生抽
蒸海鲜
- 6 只 小鲍鱼 ,宰杀,去内脏
- 6 - 8 只 新鲜的虾 ,选择黑虎虾(300-400克)
- 1 只 波士顿龙虾 (约400克)
- 6 条 小黄鱼 (约300克)
- 1 茶匙 料酒
- 500 克 水 ,蒸煮用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1702.3 kJ / 407.3 kcal
- Białko
- 63.4 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 1504.8 mg