Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 120 g unsalted butter, chilled and cut into pieces (3-4 cm), plus extra for greasing
- 1 egg
- 100 g caster sugar
- 180 g self-raising flour
Filling
- 1 cinnamon quill
- 800 g full cream milk
- 4 eggs
- 40 g plain flour
- 40 g cornflour
- 200 g white sugar
- 1 tbsp natural vanilla extract
- 30 g unsalted butter
- 2 ½ tsp cinnamon sugar (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1908.4 kJ / 454.4 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 69.8 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 335.1 mg
Alternatywne przepisy
Vetkoek (fet-cook)
1 Std. 35 Min
Sago custard puddings
35min
Traditional bobotie
1h 30 min
Malva Pudding
55 min
Malva Pudding
55 min
Peppermint Crisp Parfait
2h 25min
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1h 15min
Koeksisters
1h
Malva pudding
50min
Buttermilk rusks
29h 25min
Mealie bread
55 min
Milk Tart
8 godz. 45 min