Urządzenia i Akcesoria
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts (Metric)
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 pieces
Składniki
Pastry Dough
-
all purpose white flour350 g
-
icing sugar115 g
-
almond flour60 g
-
salt⅛ tsp
-
butter, unsalted diced, chilled180 g
-
egg, large1
-
egg yolk from a large egg1
-
water, cold1 tsp
Olive Oil Cake
-
all purpose white flour200 g
-
eggs, large3
-
extra virgin olive oil130 g
-
sugar100 g
-
whole milk60 g
-
baking powder1 ½ tsp
Lemon Basil Cream
-
gelatin, silver grade (approx. 3.5 g)1 ½ sheets
-
water, cold to cover
-
eggs, large4
-
sugar140 g
-
butter, unsalted diced140 g
-
lemon zest only, no white pith1
-
lemon juice from 2 large lemons140 g
-
fresh basil leaves plus extra to decorate8 - 10
Assembly
-
berries, mixed, fresh to decorate450 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
127 mg
Białko
11 g
Kalorie
2749 kJ /
657 kcal
Tłuszcz
38 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Węglowodany
70 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Number Cake
2 Std.
Pearl rice meatballs
Keine Bewertungen
Double Vanilla Ice Cream
12 Std.
Antonio Bachour: Chocolate Caramel Pudding Tarts
6 Std. 10 Min
Choux pastry
2 Std.
Chocolate Fondue
15 Min
Sponge cake
1 Std. 50 Min
Hollandaise sauce
15 Min
Smoothie
5 Min
French Macarons with Blueberry Jam (Metric)
1 Std. 30 Min
Chocolate Fondants (Lava Cakes)
40 Min
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts
3 Std. 45 Min