Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry Dough
- 350 g all purpose white flour
- 115 g icing sugar
- 60 g almond flour
- ⅛ tsp salt
- 180 g butter, unsalted, diced, chilled
- 1 egg, large
- 1 egg yolk, from a large egg
- 1 tsp water, cold
Olive Oil Cake
- 200 g all purpose white flour
- 3 eggs, large
- 130 g extra virgin olive oil
- 100 g sugar
- 60 g whole milk
- 1 ½ tsp baking powder
Lemon Basil Cream
- 1 ½ sheets gelatin, silver grade (approx. 3.5 g)
- water, cold, to cover
- 4 eggs, large
- 140 g sugar
- 140 g butter, unsalted, diced
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 140 g lemon juice, from 2 large lemons
- 8 - 10 fresh basil leaves, plus extra to decorate
Assembly
- 450 g berries, mixed, fresh, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2749 kJ / 657 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 127 mg
Alternatywne przepisy
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts
3h 45min
Sticky Buns
3h 45min
Apple Pâtes de Fruits
6h 15 min
Antonio Bachour: Chocolate Caramel Pudding Tarts (Metric)
6 godz. 10 min
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts (Metric)
3 Std. 10 Min
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits (Metric)
3j 40 menit
Matcha Wreath Cookies (Metric)
1 godz.
Brioche
8u.
Checkerboard Sablés
2 godz. 30 min
German Cookies
1 godz. 10 min
Choux pastry
2 godz.
Traditional crème brûlée
25 Std.