Number Cake

Number Cake

4.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
16 portions

Składniki

Icing
  • sugar
    250 g
  • heavy cream, 35% fat
    50 g
  • white chocolate for cooking, small pieces or callets
    180 g
  • unsalted butter cut in pieces, room temperature
    50 g
  • mascarpone
    100 g
Whipped Cream
  • heavy cream, 35% fat chilled
    400 g
  • stabilizer for whipping cream
    15 g
Cake and Decoration
  • unsalted butter cut into pieces, room temperature, plus extra to grease
    250 g
  • all-purpose flour plus extra to dust
    350 g
  • sugar
    150 g
  • brown sugar
    100 g
  • vanilla extract, natural
    1 ½ tsp
  • large eggs
    6
  • whole milk
    200 g
  • baking powder
    1 tsp
  • salt
    1 tsp
  • mixed fruits, fresh to garnish
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 568.4 kcal / 2378.1 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 33.8 g
Węglowodany 61.5 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 20.4 g
Sód 104 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...