Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 50 g chouriço cortado em cubos (1 cm)
- 500 g água
- 50 g curgete cortada em cubos (1 cm)
- 50 g pimento vermelho cortado em cubos (1 cm)
Massa
- 80 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 80 g amêndoa
- 3 ovos
- 80 g farinha tipo 65
- 2 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- 30 g azeite
- 1 pitada de sal
- Manteiga q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 405 kJ / 97 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 867 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saltear 200 g de cebola e alho
20min
Bola de bacon e tomate seco
50min
Ninhos da Páscoa de merengue
3h 20 min
Travessa de fruta com molho de limão e mel -TM5
Brak ocen
Saltear 250 g de chalota
20min
Gelado de limoncello
24h
Bruschetta bar
1h
Rolo de bacalhau com broa
50min
Bolinhas de chourição
1h
Bolo salgado de bacon e tâmaras
1h
Focaccia de sardinha
1h 20 min
Queques salgados com queijo e fiambre sem glúten
40min