Urządzenia i Akcesoria
Red Wine-poached Pears with Crème Anglaise
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 portions
Składniki
Crème Anglaise
-
whole milk300 g
-
caster sugar50 g
-
egg yolks from medium eggs4
-
vanilla pod seeds only (see tip), reserving the pod for later use1
Poached Pears
-
red wine fruity and light720 g
-
golden caster sugar100 g
-
honey1 tsp
-
star anise2
-
cinnamon sticks halved2
-
cloves3
-
Conference pears peeled2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
96 mg
Białko
11 g
Kalorie
3818 kJ /
913 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
127 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spiced Eggnog
4 godz. 30 min
Beetroot Gravadlax
48 godz. 20 min
Cranberry Chutney
25 min
Tarte Tatin
1 godz.
Walnut Brittle
1 godz. 30 min
Sticky Toffee Puddings
1 godz.
Chorizo Garlic Butter
3 godz. 5 min
Hollandaise Sauce
15 min
Slow-cooked Pears in Red Wine
5 godz.
Sautéed Onions (300 g)
20 min
Caramelised Red Onion Chutney
24 godz.
Mince Pie Ice Cream Sandwich
16 godz.