Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crème Anglaise
- 300 g whole milk
- 50 g caster sugar
- 4 egg yolks, from medium eggs
- 1 vanilla pod, seeds only (see tip), reserving the pod for later use
Poached Pears
- 720 g red wine, fruity and light
- 100 g golden caster sugar
- 1 tsp honey
- 2 star anise
- 2 cinnamon sticks, halved
- 3 cloves
- 2 Conference pears, peeled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3818 kJ / 913 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 127 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 96 mg
Alternatywne przepisy
Sumac-spiced Houmous
5min
Grated Carrot Salad (TM6)
10min
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1sa 35 dk
Baklava
3h 45min
Tarte Tatin
1h
Sticky Gochujang Marinade
10min
Pickled fruit
744 Std. 45 Min
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15min
Lime Yoghurt Mousse with Strawberry Coulis
2j 15 menit
Onion Bhajis with Chilli Coriander Dip (TM6)
1h
Pomegranate and Mint Marinade
5min
Pumpkin Soup, Seasonal Mushrooms and Truffle
1h 25 min