Urządzenia i Akcesoria
Red Wine-poached Pears with Crème Anglaise
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 portions
Składniki
Crème Anglaise
-
whole milk300 g
-
caster sugar50 g
-
egg yolks from medium eggs4
-
vanilla pod seeds only (see tip), reserving the pod for later use1
Poached Pears
-
red wine fruity and light720 g
-
golden caster sugar100 g
-
honey1 tsp
-
star anise2
-
cinnamon sticks halved2
-
cloves3
-
Conference pears peeled2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
96 mg
Białko
11 g
Kalorie
3818 kJ /
913 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
127 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
9 Std.
Braised Red Cabbage with Grated Apples
1 Std. 15 Min
Portuguese-style Crème Brûlée
25 Min
Mixed Berries Pavlova Stack
5 Std. 30 Min
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6 Std. 25 Min
Raspberry Tartlets
1 Std. 15 Min
Summer Pudding
8 Std. 30 Min
Hazelnut Meringue with Banana and Toffee Filling
3 Std. 15 Min
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1 Std. 35 Min
Pear Frangipane
1 Std. 30 Min
Coffee and Walnut Cake
1 Std. 10 Min
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 Std. 15 Min