![Red Wine-poached Pears with Crème Anglaise Red Wine-poached Pears with Crème Anglaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/23a8dc9c-a09d-43f5-9c29-6bcbb1ec70cc/Derivates/09064732-faa7-4b72-bfe3-1d09a1dc481f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crème Anglaise
- 300 g whole milk
- 50 g caster sugar
- 4 egg yolks, from medium eggs
- 1 vanilla pod, seeds only (see tip), reserving the pod for later use
Poached Pears
- 720 g red wine, fruity and light
- 100 g golden caster sugar
- 1 tsp honey
- 2 star anise
- 2 cinnamon sticks, halved
- 3 cloves
- 2 Conference pears, peeled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3818 kJ / 913 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 127 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 96 mg
Alternatywne przepisy
Rum and raisin ice cream
24 Std. 10 Min
Garlic and Chilli Mayonnaise
5min
Celeriac with Chimichurri Dressing and Crispy Puff Pastry
45 Min
Black Pudding Scotch Eggs
50min
Refried Beans
4h 10 min
Bern-style Rösti (TM6)
40 Min
Hazelnut meringue roulade with spun sugar
2 Std. 20 Min
Roasted Banana Affogato
10h 55min
Frozen Negroni
3h 15min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1h 15min
Soba Noodle and Salmon Bowl (TM6)
30 Min
Sumac-spiced Houmous
5min