Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 200 g Butter, in Stücken
- 150 g Zucker
- 350 g Mehl
- 30 g Kakao
- 1 Pck. Backpulver
- 1 Ei
Füllung und Fertigstellung
- 180 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Zucker
- 4 Eier
- 500 g Magerquark
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1698 kJ / 406 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Donauwellen
2h 30 min
Marmorkuchen
2h 10 min
Rüblitorte
1h 15 min
Himbeer-Quark-Streusel
7 Std. 20 Min
Amerikaner
2h
Maulwurfkuchen
2h 30 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 Std. 30 Min
Himbeer-Nougat-Crunch-Torte
3h
Kirsch-Windbeutel-Torte
5 godz.
Himbeer-Käsekuchen
8h
Russischer Zupfkuchen vom Blech
1h 30 min
Rotkäppchen-Kuchen
4 Std.