Russischer Zupfkuchen

Russischer Zupfkuchen

4.8 10.8K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter in Stücken
    200 g
  • Zucker
    150 g
  • Mehl
    350 g
  • Kakao
    30 g
  • Backpulver
    1 Pck.
  • Ei
    1
Füllung und Fertigstellung
  • Butter weich, in Stücken
    180 g
  • Zucker
    200 g
  • Eier
    4
  • Magerquark
    500 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 TL
  • Vanillepuddingpulver
    1 Pck.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 9 g
Kalorie 1698 kJ / 406 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 42 g

Może spodoba Ci się również...